Anderson & Baggman

Villa med sjöutsikt

Arkitekt Carla van Linge ritade en unik villa åt sig och sin familj. Huset ligger ett stycke utanför Finspångs centrala delar med utsikt över sjön Bleken.

Vi byggde huset enligt hennes intentioner i lösvirke i en totalentreprenad. Erfarna snickare, murare med flera hantverkare har alla bidragit till ett slutresultat som verkligen är en arkitektritad villa.

Byggnationen startade med utsättning och grävning i augusti 2017. Senare hälften av september hade vi en gjuten platta på plats. Därefter började bl.a. snickeriarbeten. 19 oktober hade vi tak på huset. I mitten av oktober var även anläggningen för reningen av avloppsvatten klar att tas i bruk. 23 november spikade vi fast de första fasadbrädorna. När huset var tätt utvändigt började arbetena inomhus. Snickeri-, el- och VVS-arbeten pågick sida vid sida, till viss del med företag som vi samarbetar med.

1 februari hade vi fått taket isolerat med lösull och nästan alla väggar var isolerade och klädda med fiberplattor och gipsskivor. I mitten av februari började vi med alla ytskikt inomhus, spackling och målning samt tätskikt i våtutrymmen och därefter kakel på väggar i våtutrymmen och klinker på golv. Huset har en unik design och stram färgsättning. De invändiga montagen startade i början av mars med bl.a. kök med köksö, specialdesignade skjutdörrar och kamin .

I mitten av april besiktades byggnationen och inflyttning kunde ske i maj månad. Nu är huset klart och familjen har flyttat in. Vi sätter punkt för det här spännande projektet.

Förutom bostadshuset byggde vi ett garage med kontor/förvaring och grovplanerade marken kring huset.